Spara Pengar På Apotek

Med den höga kostnaden för receptbelagda läkemedel äta i familjens budget är det viktigt att hitta sätt att spara pengar på apoteket. En av de bästa metoderna är att köpa generiska läkemedel. Generisk recept finns billigare alternativ till märkes produkter. Beroende på ditt recept och medicin behöver du kunde spara mycket genom att använda generiska varumärken. Tala med din läkare och apotekspersonal att se till att det generiska alternativ verkligen har samma styrka och säkerhet.
Enligt lag din läkare eller apotekspersonal är skyldig att erbjuda dig de billigare generiska läkemedel. Du kommer att finna att det är mycket liten skillnad mellan generiska och varumärket läkemedel med undantag för pris och namn. En generisk drog är normalt kallas av dess kemiska namn och tillverkaren ger en drog som ett varumärke. Enligt lag måste båda produkter har samma ingredienser och vara genetiskt motsvarande en annan. Generiska läkemedel måste också vara terapeutiskt likvärdiga till varumärket läkemedel och har samma medicinska effekt.

Inte alla generiska läkemedel inte har medel. Du kanske tycker att vissa läkemedel är patenterade av läkemedelsföretag och inte kan tillverkas i en generisk version tills patentet går ut. Upp till hälften av alla läkemedel som finns på marknaden idag har generiska motsvarigheter och du måste fråga din läkare om du generiska alternativ kommer att fungera på samma sätt som namn märke läkemedel.

Det finns alltid undantag till varje lag och kontra generiska varumärke recept är inte annorlunda. Om din läkare skriver ett recept för ett visst varumärke namn på din apotekare måste fylla recept som din läkare har skrivit. Med andra ord en kostnadsbesparande generiska läkemedel inte kan ersättas. Förhoppningsvis apotekare och läkare “prata” och båda är kunniga om generiska alternativ.

Du kan också spara pengar på apoteket genom att ta fördel av apotek kuponger. Många apotek erbjuder belöningar om du överför ett recept från ett apotek till en annan. Läkemedelsföretagen också närvarande kuponger till din läkare. Fråga din läkare för en kupong som kan tillåta att din co-betala för att åsidosättas eller en kupong som kommer att hjälpa dig att få en månads leverans av ett läkemedel till liten eller ingen kostnad. Du kan också be din läkare för att få gratis prover. Drog representanter är alltid passerar kopiösa mängder av prover till läkare och du kanske kan dra nytta av denna generositet.

Ett annat sätt att spara pengar på apotek är att kontinuerligt kontrollera läkemedels företags hemsidor. Ofta apotek företag som kommer att erbjuda gratis prover eller kuponger att avstå från copay eller ge dig en viss summa pengar av ditt recept.

Ofta din hälsa fördelar leverantör kommer att ha en post i recept service som en del av dina förmåner. Du kan be om en 90-dagars recept som kommer att ge dig ett sparande från dyrare månad till månad recept. Kolla vad din copay belopp kommer att vara innan du använder en e-tjänst.

This entry was posted in Apotek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.