Tonåringarnas Användning Av Droger Är Lägre Än Någonsin

Tonåringarnas användning av de flesta illegala droger är ner—vägen—med undantag för marijuana, som vistas på ungefär samma sätt. Men tonåringar är vaping mer ofta än innan, och deras användning av inhalationsmedel har pikalainaa heti ökat något.

Dessa är några av resultaten från den senaste kontrollen den Framtida undersökningen. Mer än 43,700 elever i 8: e, 10: e och 12 grader (från 360 skolor över hela Usa) deltog i undersökningen år 2017. Här är några av de saker vi lärt oss från dem.

Den goda nyheten

Generellt, tonåringarnas användning av illegala droger (andra än marijuana och inhalationsmedel) fortsätter att minska. Det är nu de lägsta i historien om undersökningen i alla tre kvaliteter. Det är utmärkt!

Opiater

  • Tonåringar missbrukar opioida smärtstillande medel som är mindre än de gjorde för 10 år sedan.
  • Missbruk av alla smärtstillande mediciner (inklusive över-the-counter läkemedel) har också sjunkit sedan 2004. Till exempel, 12: e klassare ” missbruk av smärtstillande medel minskade med mer än hälften, från nästan 10 procent under 2004 till strax över 4 procent.
  • www.huiput.fi

Även om tonåringar “binge drinking” (med fem eller fler drinkar i rad någon gång under de senaste två veckorna) stannade på en liknande nivå som under 2016, det har sjunkit en hel del sedan den nådde en topp i slutet av 1990-talet (för 8: e och 12: e klassare) och år 2000 (för 10: e klassare).

 

This entry was posted in Tonåringarnas Användning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.